23 Sep 2011

Titik Permulaan


Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim..


Dear my Lovely Personal Diary,


Hey hey h0iz !


Terlahirnya "My Colorful Secrets" ini adalah mungkin ber0BJEKTIFkan hal-hal yang berikut. Sajesaje sukesuke menulis, sesi meluah perasaan, berkongsi kesah haty, teman berbicara, menyimpan MEM0RIES sama ada pahit ataw indah, mengisi masa terluang, mempublish penulisan spontan yang ntahapahapa, juga sebagai bahan bacaan sendiry saat kebusanan nanty. Hahaha.

Okeyy, ini hanyalah sebagai titik permulaan. So0oooo, belum ada apa-apa interesting SECRETS yang C0L0RFUL mahupun W0NDERFUL yang dapat dikongsi di sini. Sekadar to say "Hi!". Heee..

Akhir kata, semuga hidupku akan datang menjadi semaken INDAH dengan adanya teman baruku ini. From now on, kamu adalah "my Lovepediary" - my Lovely Personal Diary. Hehee. Itu jee laa kut.. Sebabbbb, malam dah tak berapa muda. && aku pun ade beberapa perkara perlu disetelkan sebelum lelapkan mata. Preparation untuk esok! (Adalahhh.. :p) 0keyy, Selamat Tidur dan Bermimpi Indah temantemanku juga kekaseh.


Love & Sincere,

19 comments:

  1. Kau jangan salah faham. Aku komen entry pertama ni bukan bermakna yang aku dah habis baca kesemuanya..

    Aku cuma teringin nak baca terbitan pertama saat blog ini mula-mula dicipta..:D

    ReplyDelete
  2. Encik H:

    It's okeyyy! Ini short cut namanya. Haha! Terima kaseh lah ada jugak keinginan tu terbit.

    Err serius aku malu gila if ada org baca entry2 lama aku. Aku blogging bermula dari tak tahu apa2. Dan tak byk buat study psl blog2 org len sebelum aku sendiri create aku punya blog. Aku maen redah je buat.

    So, kalau kau terbaca (kalau la) entry aku lama2 ni sila jgn gelak okeyy! Sbb aku ubah2 style menulis, sbb sentiasa tercarik2 style mana yg lebih aku serasi.

    Btw, thanks sudi baca. Terharu seh! Serious. Kahkah! :D

    ReplyDelete
  3. aku start blog since 2006 kalau x silap..drpd dulu smpai sekarang memang camtu jer la gaya penulisan aku..in fact aku rasa kalau kawan2 aku yang lama2 baca blog skg ni, diorg boleh agak yg itu blog aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. H memang otai Missha. Eh? Naseb baek H tak dengar :D

      Delete
  4. Encik H:

    Kira otai lah kau ni ya? Haha. If camtu, tak effect lah kau jadik penulis misteri pun kan? So, apa jadi dengan blog lama? Dah hapus bahan bukti ke? Ahaha! :D

    ReplyDelete
  5. Ada jer blog lama aku. Takkan lah aku nak buang, khazanah tu..#_#

    ReplyDelete
  6. Teringin jugak aku nak tgk & baca. Nape kau dah tak gunakan blog tu lagi? Sbb kau dah tak rasa bebas menulis ke? Err

    ReplyDelete
  7. bukan2..blog skg ni memang aku buat utk lari drpd blog dulu..means, boleh kata 2 org jer kawan aku yg tahu blog tu blog aku..itu pun sebab aku sendiri bgtau..

    kawan2 aku yg lain xpernah tau..

    ReplyDelete
  8. Bagi aku baca blog lama kau. Grrrr!~

    Aku pun kekdg rasa sembunyikan identiti tu best sbb org takkan tau sape kita selaku penulis. Tapi, aku rasa aku ada 2 identiti berbeza. Sometymes aku rasa taknak dikenali. Sometymes aku lebih suka guna diri sendiri.

    Bila taknak dikenali tu of course bila kita cerita benda2 yg berunsur negatif, marah, sedih, down. & aku tak pandai nak wujud dlm dua identiti tu dlm satu masa yg sama. Err kau paham ke ni? Kehkeh!

    ReplyDelete
  9. Faham. Kot. Hahaha.

    Aku rasa aku faham..aku sendiri pun kadang2 teringin nak expose siapa aku pada korang semua..sebab pada aku, untuk apa aku nak lay back sgt pada org yg aku dah anggap kawan..

    Tapi tu la..implikasi bila aku dah beritahu siapa aku, memungkinkan aku untuk tak jadi diri aku atau memungkinkan jugak aku untuk rasa malu..

    Err kau faham ke ni? Kehkeh!

    ReplyDelete
  10. Faham. Kot jugak. Hahaha!

    Err memungkinkan untuk tak jadik diri sendiri tu takkan bagi aku, taktau la bagi kau. Tapi memungkinkan untuk rasa malu tu cane lak? Yg ni aku tak paham. Haha!

    Err aku rasa sebenarnya kita prefer utk reveal diri kita utk certain person je kut, specifically yg betul2 kita anggap kwn. Sbb kita dah anggap dorg lebih drpd kwn maya kut gaknye kan?

    Tapi, dalam masa yg sama, still nak sembunyi identiti in case ada org2 dlm dunia nyata yg kita nak umpat dlm entry. Kahkah!

    ReplyDelete
  11. Alamak..since ko dah link entry baru ke sini..aku syak akan ada org baca komen2 kita kat atas tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkk! Ye lah kan? Ntahapapa je komen kat atas tu. Malu lak aku baca. Naseb la H. Ahaha!

      Delete
  12. Saya detektif G tumpang lalu sambil pasang telinga..Hehe..Maaf lah ye..

    Terhibur sket hati lalu sini..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beri laluan. Beri laluan :P Sape2 pun bleh je lalu sini. Selamat jalan dan datang lagi ya Maxyra! Ahaha :D

      Delete
  13. Replies
    1. Asal lalu jalan jauh? Sesat ke? :P

      Delete

Shout Your Quotes