20 Sep 2013

Kembali


Alhamdulillah, aku maseh ingat jalan untuk kembali ke sini. Serius, bukan aku lupa yang aku ada blog. Tapi, aku tak ingat rupanya aku ada blog. Haa. Tak paham kan? Tak paham tak apa, sebab aku pun tak paham. Heh! Sebenarnya, terputusnya hubungan dengan blog sejak sekian lama adalah sebab semangat yang tiba-tiba hilang, pudar, terbang. Tak ada mood nak bercerita, tak ada rasa nak bercereka, tak ada hati nak berkomunikasi dua hala. Entah. Malas, penat, letih, boring dan banyak lagi alasan kalau aku nak senaraikan. Tak perlulah aku nak tulis semua. Macamlah kau orang peduli kan? Huh! :P

Okey. Fyne. Now aku kembali sebab aku rasa dah bersedia. Bersedia nak kembali berkongsi segalanya. Ohh, bukanlah segalanya. Mungkin separuh, sekerat, sesetengah or secebis cerita. Walau mungkin bukan ada siapa-siapa yang care sangat, tapi suka hati aku lah kan? Tengok kau orang syok menulis, aku pun nak bagitahu yang kepala aku pun ada cerita. Ada. Siapa kata tak ada? Cuma antara aku nak cerita, atau simpan je sebagai rahsia. Dua pilihan ada. Tapi buat masa sekarang belum tahu lagi nak cerita apa. Err still blur lagi ni. Anggaplah aku baru bangun daripada tidur. Jadi, mamai lagi ni. Heh!

Perkembangan? Ada ke yang tanya? Cheh. Syok sendiri pulak :P In case ada yang tertanya. Aku maseh macam biasa. Belum kembang lagi part mana-mana. Heh! Certain perkara aku dah langsaikan. Certain perkara aku baru mulakan. Certain perkara aku dah jumpa. Certain perkara, maseh tercari di mana. Tak perlu tahu selanjutnya. Hidup berjalan macam biasa. Bangun pagi, gosok gigi, mandi pagi, etc etc etc. Haa pasal blog. Aku nak bagitahu. Sebenarnya aku macam rasa nak mulakan sesuatu yang baru. Barulah. Baru.. Tapi baru yang macam mana, itu belum tahu. Saje. Carik mood baru :D


 Mula. Google.


Ohh, ya! Blog dah bertukar baju. Perasan tak? Lebih simple. Lebih kosong. Lebih suram. Rasanya. Lawo tak? Heheh. Err. Kalau tak perasan, sudah. Lagi satu, siapa kata tak lawo dea busuk. Dah!

49 comments:

  1. makcikk... akhirnyaa.. selamat bertemu kembali. kehkeh.. pes aku masuk , eh.. makcik liyaa dah update. 2nd, wah .. belog wajah baru.. btw,, mis yuu.. wek! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camne leh kau yang first pasan aku update ni? Nampak sgt kau yang paling banyak rindu aku Mell. Hahah! :D

      Delete
  2. lawa sangat liya...

    bluek... hahaha

    tp aku suke gambar pmpuan jerit tu... nampak cool...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiyu Punzel. Aku tau aku memang lawa, sangat. Hahaha! :P

      Delete
    2. err....

      ko ke yang tengah jerit tu?

      eerk?

      Delete
    3. Err. Taklah. Aku ingat nak letak muka kau yang ngah jerit. Hahaha!

      Delete
    4. huhu.

      susah dapat la...

      sebab aku ayu...

      :)

      Delete
    5. Aku taktau lak kau ni rupanya Ayu Raudhah. Kemsalam kat Zaquan ye :P

      Delete
  3. wohoooo!!!!! welcome back..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun tengah edit template baru..

      Delete
    2. Aku nampak tadi masa datang blog kau. Kemaen rajen. Tapi kau dah malas reply komen kan? Mesti blog orang len pun kau dah malas komen2. Aku syak laa. Haha!

      Delete
    3. aku memang nak reply komen tu semua..target sebelum abis hujung bulan ni..

      Delete
    4. Okeyy! Bagus. Pasni pun mungkin aku dah rajen balek komen entry2 kau. Mungkinlah. Hehe :D

      Delete
    5. H pun menghilang ke apa dari dunia blog? Asal la sume org menghilang? lol. Apa2pun, blog H mmg canggih giler, n blog liyaa ni mesra tuk diguna. Bagus2. Apple pulak dah tukar domain ke wordpress jadi agak kekok lak. lol.

      Delete
  4. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Time kaseh. Nanti datang :D

      Delete
  5. santekkk. fresh walaupun takde kaler hijau fresh. hehe. welkem bek Kakak Liyaa yang betul2 bertapa. lama sungguh. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun bertapa Aien. Kena lah lama. Tok guru taknak lepaskan akak. Haha! Aien tu pun rajen2 la sket update blog :P

      Delete
    2. rajennya kureng sikit. tengoklah nanti camne...wakakaka. pinjam semangat geng kopitiam sikit.

      Delete
    3. Geng Kopitiam pun sumenye macam lemau gak. Maseng2 baru nak semangat balek. Tu pun taktau semangat betul ke semangat2 taik ayam Aien. Heheh!

      Delete
  6. Replies
    1. Takleh nak panjang lagi wooaaa kau tu? Hahah! :D

      Delete
  7. tukar baju baru siapppp~ slmt kembali ^^

    gambar minah tgh menguap sebelah kiri aku ni, nak tunjuk ekspresi eksited kembali dlm dunia blogger ke? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tu la lebih kurang Kopi. Hehe. Ntah la. Macam eksaited. Tapinya, idea mencurah2 tu takde gak. Blur tetap blur. Heh! Pinjamkan idea peliss :D

      Delete
  8. Hai kak liyaa.. Nama saye cici. Saye teringin nak jumpa kak liyaa hahaha eh ni betul2 taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cici. One day kang kita jumpe. Cepat2 la kawen. Kang kitorang serbu, leh kita jumpa. Hahaha! :D

      Delete
  9. Wuuu...aku tiba2 lalu kat sni...n suddenly stuck almost 3mint...
    Well..welcome back..
    Aku ni silent reader je..lalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsal nak stuck? Hahaha! Thanks anyway cik Dyana silent reader :D

      Delete
  10. Aku ingat salah masuk blog tadi, bertukar terus....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sendiri bila login je aku ingat ada org dah hack blog aku. Kehkeh! :P

      Delete
  11. Yippie yippie... selamat bangun tidur Cik Liyaa. Stay awake ok, nak kopi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Tq Mama JJ. Yup niatnya memang nak stay awake. But it depends. Hehehe. Kopi secawan pelisss :D

      Delete
  12. slamat kembali kak liyaa... lama gilerrr r x datang cni.. xpe la x dtg kan, kak liyaa pn lupa jgak nk dtg cni.. hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Bukan lupa la Emma. Tapi tak ingat je. Hahaha! :P

      Delete
  13. Err..liya. dah byk kali dtg sini. tapi tak tinggal komen..
    welkambek.. <3

    ReplyDelete
  14. Lor aku lmbat tau ni ko dh stat blogging blik.uhuk3 tacing.mana ko menghilang?

    Aku pernah gak ilang mood blogging tapi ko ni lama sangat.dh jgn ilang lagi.gantung loceng kat leher

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat pun takpe. Semangat aku dah ada ni. Tp nak update apa pun still blur lagi. Hahaha! Kasik idea woii.

      Err. Meowww!! *buatmukacomel*

      Delete
  15. pompuan kat belah kiri ni liyaa eh? :P

    chuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan la Chuu. Bukannn. Mulut dea yg nganga luas tu nampak luas macam mulut aku ey? :((

      Delete
  16. rindu nye kt awk kakak. last entry nasik ambeng dulu tu. dari kite keje kat taman teratai sampai dah berenti keje tempat lain dah. haha. kalau tak boleh dating ting ting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Entry nasi ambeng tu dah 7 bulan lepas, Nana. Hahaha! Keje kat taman teratai ke? Katne? Asal tak carik akak? Pesal tak datang umah?? Grrrr. Nak salahkan Nana gak :P

      Delete
    2. kann 7 bulan lepas okay 7 bulan. haha. haaa laa before ni keje kat sane. alah area klinik kuek. atas vacation hub tu. dulu kite keje opis atas tu. tengahari selalu makan kat kawah. tak sempat nak carik akak. akak senyap je kat blog. ekeke. cari2 jugak kot2 la terserempak kat pasor malam. hikhik

      Delete
  17. haha lama tak membelek sini ? eh akak JB ek ? kat mana? jom jumpa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak duk Taman Teratai. Belakang UTM. Jom jumpa. Mana? Heheh! :D

      Delete
  18. Laa.. ko pun telah menghilang dari dunia blog ke liyaa? Samalah. Apple baru kembali namun mungkin sekejap cuma. Lol.

    Ko yang suka menulis panjang berjela2 ini, mengapakah post yang ini sekerat cuma? Namun demikian, jika ko ada project baru, biarlah ia berkaitan novel. Kerana sesuangguhnya mu ada bakat yang terpendam. Lol. tak percaya, apple baca post pasal akak yang mls layan tu, terasa menarik lak membacanya. lol.

    ReplyDelete

Shout Your Quotes