3 Dec 2012

Pengubat Tensi


Dear my Lovepediary,


Aku bizi. Untuk beberapa hari ini, aku memang bizi. Cerita pasal kehidupan study, banyak yang perlu dibereskan. Maklumlah hujung-hujung semester ni, banyak yang menuntut itu ini. Ohh! Belum betul-betul penghujung semester lagi. Tapi sebab semester ini adalah second final semester, jadinya belum hujung semester lagi dah bizi dengan preparation untuk submit Pre-Master Project Proposal. Boring memang boring. Tapi dah itu kehendak dan requirement untuk aku completekan study ni, suka tak suka terpaksa aku redah dan settlekan. Itu belum kira assignment yang berderet-deret menunggu komitmen. Belum kira group assignment lagi, nak kena adjust masa fit dengan semua group members yang laen. Ahh, malas lah nak cerita. Belum nak fikir lagi.

Aku bizi. Tapi aku rindu nak up entry. Rindu nak berbalas-balas komen lagi. Dalam bizi-bizi ada juga yang aku sempat jalan ke sana ke sini. Lepas tu rasa jealous. Aku pun nak up entry juga. Tapi tak cukup masa je untuk menulis dan turunkan satu-satu idea dalam blog ni. Yang ini tak kira. Sebab yang ini tak ada topik apa-apa. Sekadar conteng-conteng untuk beritahu yang aku bizi, dan aku rindu nak up entry. Hehehe. Idea pula berantai-rantai menunggu untuk dipilih satu-satu. Topik dah ada, tinggal masa yang cemburu. Kadang-kadang rasa nak marah pun ada. Bila dah ada idea, tyme ni lah aku tak cukup masa untuk menulis. Of course marah aku pada diri sendiri. Waktu ada banyak masa dulu, leka, taknak buat kerja. Sekarang sampai masanya dah tak boleh goyang kaki.

Ada certain entry kau orang pun aku tak sempat komen lagi. Maaf ya! Aku harap aku dapat datang nanti-nanti. Dalam aku bizi-bizi, aku tertengok video ni. Baru aku teringat, kalau aku bizi, hujung minggu pun susah nak berkumpul dengan family. Cuma stay rumah dengan hubby :P duduk depan notebook sepanjang hari. Hai, bila lah nak habes komitmen ni? Tapi kalau habes yang ini, yang laen pula menanti. Senang cerita, nak tunggu habes tu tak payah lah nak mimpi. Hujung-hujung kelam kabut tu sebenarnya salah sendiri. Okeyy! Berbalek pada video ini. Aku kalau stress-stress, tersenyum-senyum sendiri tengok video ni. Tak ada special apa-apa, sekadar berkongsi. Setiap kali tengok, mesti nak play sampai tujuh, lapan kali. Buat release-releasekan tensi barang seminit dua pun jadi.


video


Hai! Nama kita Dedek. Faham ke lirik lagu yang kita nyanyi ni? ^^


Love & Sincere,

55 comments:

  1. pendek lak entri ko makcik..kalau komen kemain panjang..kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Sesekali tulis entry pendek boleh kan? Ni entry tyme bizi namanya. Yela2 pasni aku tak komen panjang lagi key? :P

      Delete
  2. sama lah kita kak liya... bz.. huhu.. tapi sempat lagi up entri dan singgah2 komen.. hehehe...

    video tu sal ape? dak tu nyanyi eh? line sy slow sgt laaa... malas nak tnggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sempat lagi singgah2 komen mana yg sempat. Hahaha! Pressure la asik mengadap kerja. Sesekali kena jenjalan blog jap :P

      Yurp! Dea nyanyi :D

      Delete
  3. sy pn bz.. tp kalau kite bz better buat2 xbz... baru rasa tenang ckit.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salunya camtu gak, buat2 tak bz. Tapi sampai satu tahap, dah takleh buat2 tak bz lagi. Sbb mmg betul2 bz. Hahaha!

      Delete
  4. Tetibe rasa cam bertambah tensi tengok video budak ni. Tak faham satu apa pon dia nyanyi. Haih. Anyway Kak Liya, may Allah ease everything! Bizi bizi pun, jaga diri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Tambah tensi ke Ninja? Mohon maafkan Dedek :P

      Thanks atas peringatan :D

      Delete
  5. gigih wat tesis nampak. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Nak taknak kena gigihkan gak. Tensen2:P

      Delete
  6. tak paham apa dea cakap or nyanyi tuu.. haiyahh...

    aku mcm x bizi sgt tapi aku rasa kejap lagi memang aku akan gila2 bizi.. tangguh lagi keje ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak paham ke? Grrrr. Memula aku pun tak paham sebenanye. Ahaha!

      Aku bz tapi sesekali buat2 tak bz sebab penat dah otak ni :|

      Delete
    2. skang ni masa aku nak ngadap tenet ke ape ke, pagi je.. sebelum pegi kelas.. kalau sempat, mmg aku bukak petang n malam.. sedih.. :'( yee2.. buat2 x bz.. kalau aku buat mcm tu, gamaknya down result first exam nnti bukak skola ni..

      err, harap dapat A untuk ERT :|
      kahkahkah!

      Delete
    3. Kau takleh wat camtu. Kau pandai Payeh, anak harapan. Nanti kecewa parents kau kalau exam kau hancur. Aku takpe. Aku dah dewasa. Hahaha!

      ERT? Hehehe. Mohon Payeh bodek cekgu lebih lagi :P

      Delete
  7. bese la klu x busy hidup x adventure..
    mendatar je x best jgk..
    ape pn slamat bertesis.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err takpe la mendatar pun takpe. Kalau boleh taknak bz2. Hahaha! :P

      Thanks Miss :D

      Delete
  8. hiikk semangat juga tu...kikikiki
    semangat2...nanti da berjaya..mesti best ingat balik masa2 susah kan..

    jue pun semangat juga la... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha. Tu betul. Org kata bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian ek? Tapi masa nak harung masa susah ni, adehhh :P

      Semangat taw Jue! :D

      Delete
  9. hahaha apa yg pocot pocotnya dik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Kemaen dea opocot pocot kan? Ahaha!

      Delete
  10. kau blaja kt utm ke?
    busy sungguh aku baca pun macam tumpang bizi jugak..hahak..
    kau sihat? erk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha UTM. Tumpang bz apa aku dapat? Baek kau tumpang buat keje aku ni skali. Ahaha!

      Err sehat. Kau? :D

      Delete
  11. asal aku bace semester jd trimester pulak.. terjgkit entry pakcik bundle la pulak.. kehkeh..

    aku tak bizi.. tp malasssss nak hapdate entry.. haummm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grrrr. Aku student lagi, mesti la cite semester. Bukan trimester :D

      Meh sini amek bz aku Mell.

      Delete
  12. Aku bizi tapi aku nak komen jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bz tak boleh komen :-w

      Tapi terima kaseh :D

      Delete
  13. jauhnya aku ketinggalan kat bawah..:'(

    ReplyDelete
  14. hehe..bz sgt dh mcm biznes man ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkk! Bisnesman bz at least masyukkk! :D

      Delete
  15. hehe...lagu mak minah blik rumah tu cute

    ReplyDelete
  16. hehe...ain ni, idea banyak tapi bila tulis tetiba blur. =,='

    comel budak dalam video tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err benda camtu akak pun biasa gak. Konon je idea banyak. Bila nak tulis err asyik backspace je :P

      Tenkiyu Kak Ain <-- Budak tu jawab :D

      Delete
  17. awak tgh buat master ke liyaa..? fulltime ke..?pengkhususan apa..? wah..selamat berjaya dgn project proposal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah! Master fulltime. Amek Construction Management. Dulu ingat nak amek structure, sbb dulu design structure. Tapi rasa macam tak mampu nak bertahan bila dlm career :D

      Nak amek master gak ke? Okeyy, thanks ya!

      Delete
  18. Replies
    1. Bizi tu macam ketupat. Sedap makan ngan kuah kacang masa hari raya :-w

      Delete
    2. Err takde sape jual. Gi maen jauh2 :-w

      Hahaha!

      Delete
    3. KAKAKAKAKAKKAKAKAKKAKAKAKAKAKAKKAKAA

      cute laa kak Lyaa meradang..
      meh gigit dahi sikit kekek

      Delete
    4. Err rasanya Jna gelak Kakakakakaka camtu lagi nampak cute. Hahaha!

      Delete
  19. same r weh.. memang minggu kebizian melanda sekarang ni. Dekat nak hujung tahun ni banyak lak keje mendatang.. Sabar je r. Tapi dalam bizi ko pun, sempat lagi update entri agak panjang ni so kire ok r.. standard r wat keje last minit.. baru r student name nye =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nampak sgt kau bizi. Lama dah kau cuti drpd up entry. Hahaha! Konon2 nak gelabah2 bila bizi. Padahal dah memang camtu sentiasa last minit punya :D

      Delete
  20. sama r. hehe. btw gud luck! buang tensi2 yang ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenanye takde r tensen sangat. Cuma tak cukup tidur je #_#

      Delete
  21. wak pon kekadang bz jugak, tp sempat update blog jugakkk..., ahhKks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err ni bz yang sampai tak sempat update blog. Hehehe. Ahaks!

      Delete
  22. ok,, vid tak keluar.malsa nk tnguu.. hehe.. :D

    nyanyi sendiri pun boleh ubat tensi jugak..hehe..

    ReplyDelete

Shout Your Quotes