21 Jan 2013

People Like, You Feel Annoying?


Apa yang aku nak cerita ni, benda simple je. Plus, aku tak tahu kalau ada yang dah berjumpa dengan situasi macam aku. Aku rasa, daripada banyak tempat jugak aku dah baca yang kebanyakan daripada kita rasa annoying dengan kaki like kat Facebook. Setiap status orang dea like. Tak kira status tu cakap pasal apa, semua dea like. Ntah dea baca entah tidak, janji ada update baru, confirm dea lah orang pertama yang akan like. Confirm. Dea first!

Alkisahnya, aku ada seorang kawan kat Facebook. Ya, cuma kawan Facebook yang aku tak tahu entah dea muncul daripada mana. Muka pun aku tak kenal, nama apatah lagi. Ada satu hari dea update status, Semua status aku kau nak like. So fucking annoying. Dan status itu pun ada orang yang like. Demm! Aku ni yang cuma sebagai kawan Facebook, tak tahu lah siapa orang yang dea maksudkan. Lagipun, luahan macam tu aku dah biasa jugak baca.

Tak lama lepas tu, aku nampak lagi update daripada dea. Lebih kurang, Semua status aku kau nak like. Agak-agaklah kalau nak like pun. Aku cerita pasal aku saket pun kau nak like. Kenapa? Kau suka sangat ke kalau aku saket? So fucking annoying. =_= Okey! Situasi macam ni pun aku dah biasa jumpa. Ramai betul yang sentap bila ada orang like status-status sedih or kematian. Katanya, like tu tak sesuai dengan situasi. Orang sedih, kita suka?

For instance,

Terasa annoying bila orang like?

Terasa sangat annoying bila orang like?

Jangan marah, kita bincanggg :P Pada aku, cuba baca semula betul-betul status yang kau update. Baca semula sepenuhnya. Aku rasa, bukan niat orang tu nak rasa suka dengan berita sedih yang kau sampaikan. Tak payah lah nak sensitif sangat. Yang like tu pun kawan-kawan kau sendiri. Takkan lah dea nak suka pulak kawan-kawan tak sehat, kawan-kawan tengah bersedih sebab ada ahli keluarga yang meninggal. Rasanya tak mungkin kan?

Aku rasa bukan maksud orang tu suka statement yang kau tak sehat or tak sedap badan. Tapi maybe dea suka statement bila kau kata kau dapat mc. And then kau kata kau boleh berehat-rehat, tak payah pergi kerja. Kau sendiri yang update macam tu. Orang boleh suka pada mana-mana je statement yang kau taep. Dan biasanya orang akan lebih tertumpu pada kesimpulan. Kesimpulan status tu, kau tak payah pergi kerja. Orang suka, still nak rasa annoying?

Aku rasa bukan maksud orang tu suka statement yang perginya nenda ke rahmatullah. Tapi maybe dea suka statement bila kau kata semuga nenda tenang di sana. Semuga nenda ditempatkan bersama orang-orang beriman. Still nak rasa annoying? Aku pernah jumpa orang komen macam ni, Betul! Annoying betul bila orang like. Kan lebih baek kalau komen, Al-fatihah. Aku nak tanya, setakat komen perkataan Al-fatihah tu, sampai ke doa tu pada si mati?

So, aku memang setuju dengan satu statement daripada Ym Bundle dulu. Laman so-sial ni lebih banyak yg siak daripada yang baek. Orang suruh bersosial, tapi kau beremosi. Bila orang tegur pun kau tak boleh terima. Kau kata, orang tu tetap like tak kena pada situasi. Situasi kau je orang nak kena fikir? Situasi orang tu? Penat dea tunggu orang update status baru. Nak like nak like nak like. Kahkahkah! Dah tak boleh terima sangat, tak payahlah update apa-apa. Senang =_=

110 comments:

  1. gua 'like' lu makcik..kehkeh.

    untunglah ada fB..
    bagi gua laman sosial ni media untuk bertukar pendapat.idea(baca:e-dea).dan kadang-kadang suka duka.sebab kita selesa meluahkan sesuatu pada benda yang tak hidup..konon-konon takdelah malu..orang tak kenal kita.

    tapi yang selalu kita lupa..media seumpama fB contohnya adalah tumpuan orang ramai.orang yang kita beri keizinan untuk melihat apa yang kita updatekan. so..kalau tak suka benda-benda 'siak' tu..tulislah sesuatu yang tak terlalu peribadi. bagi pendapat gua lah.sebab umum pun tahu..gelagat manusia ni pelbagai.

    gua kalau ada fB hari-hari gua update status 'hari ini saya kencing berdiri lagi..*oh.malunya saya terkongsi cerita ini dengan anda-anda".

    i like!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! gua 1st.haha. <-- annoying tak makcik..annoying tak? :p

      Delete
    2. Grrrrrr. Annoyingnyewww sebab kau 1st! Hahahah :P

      Yurp! Takyah la update yg peribadi sangat. Bukan sume benda leh share dalam fb. Yg update psl tak sehat or kematian tu sebenanye takpe. Tp nampak tak benda baek2 takde isu, tapi pasal like pun nak timbul isu. Cheh, isu ke tu? Kahkahkah!

      Dah, Pakcik! Aku cadangkan kau tak payah buat FB. Memalukan org kampung je. Grrrrr :P

      Delete
  2. aku nak like entri ni =P tapi memang betul ade certain yang macam tu.. kita like sebab lain, die pulak pikir lain.. karang tak like, suruh pulak orang like status die.. dah like, banyak cengkadak pulak.. ish ish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grrrrrr. Tak payah nak like sangat! Hahaha :D

      Patut la banyak aku jumpa org like status sendiri. Agaknya org dah fed up dea banyak cekadak sangat kut kan? Hahaha! Aku tak suka update entry macam ni. Nanti mulut aku jadik jahat. Kehkeh!

      Delete
  3. Yang sepatut-patutnya tak payah lah sebok2 nk citer pape kat fb tuh.. update status, like, coment ker sama2 jer..

    mintak fb ni dilupuskan lagi baik kot...byk mslh.. tengok Makcik2 pun kat luar kat kedai makan ank-ank semua berterabur main2 lari sane sini mak nye tak larang tak jaga tapi sebok dok main fb kat tepon =,= tak boleh terima!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err. Jangan la marah sangat Iima. Rasa serba salah pulak cite pasal ni #_#

      Ada ek makcik2 yg camtu? Tak patut betul. Grrrr. Err Iima ada fb tak? Meh nak add :P

      Delete
    2. tak mrh pun laaaaaaa....haha

      tk mrh ima pun ada fb nak mrh cm ner? hehe

      add la imarazak

      Delete
    3. Hehehe. Tapi komen tu macam sentap sangat je. Okeyy pasni nak like status Iima banyak2 la. Boleh? Hahaha! :P

      Delete
  4. Fb.. sy ad je kwn2 yg mmg kaki like.. smua status kot dia like.. pastu, ad sorg pensyarah ni pn men like sokmo.. kami ni pn pelik gak.. tapi xd lah smpai isu tu kami perdebatkan.. keh3.. kami pelik sesama kami je.. kami tu, sy ngn sorg kwn je.. haha.. status2 yg sedih tu, sy fkr mcm tu gak sbnrnya, nak like tp nnt org fkr sy gembira ngn kematian seseorg tu.. so, doa dlm hati je la.. kat fb, yg sy paling annoying.. bila nmpak gmbar bf ngn gf yg sgt 'mesra'.. dan gambar pmpuan yg bajet cun.. mmg sy remove trus laa kalo cmtu.. sakit hati tgk! hahaha..

    btw kak lya, rsanya haritu sy ad add kak lya, asal x approve? smpai hati tw.. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada fb ni, cabarannya tu je la. Kena tengok profile/update org even kita tak suka. Tapi betul la Emma buat. Tak suka remove je, senang. Fb dea, kita pun takleh nak halang. Heheh!

      Laaaa ada ke Emma? Biasa kalau muka or nama akak tak kenal, memang malas nak approve. Hehehe. Ingatkan ntah sape2 jek. Okeyy2 akak check balek ya! :D

      Delete
  5. kalau dapat lah remove cap tangan 'like' kat fb tu..letak je ruangan komen..lagi ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Tapi nanti pasal komen pun mesti ada gak yg sentap. Sentap kalau komen camni la, camtu la. Hahaha! Konfem ada punya, jangan risaw :P

      Delete
  6. Kalau bagi fie benda yang patut rahsia tu tak payah lah cerita dalam fb nie, semua orang boleh baca kot. Then kalau tak nak orang like status kita, tak payah lah up status. Senang. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurp! Dah rahsia, buat apa nak up kat fb. Simpan je dalam hati. Nama pun rahsia. Hehehe. Tu lah Fie. Dah fb yg ada function like, org like status kita nak salahkan sape? Salahkan fb la camtu! Grrrrr :P

      Delete
  7. hahahahhaa...ade setengah like manual,ada setengah ni diorang guna software auto like banyak2 tu makcik..jenis tu mmg takdenye diorang baca..hahaha..sakit hati kot kalau kita post status emosi,sedih bleh plak orang like..demm..hahaha..

    so tak payah post status emosi..post je status yang sia-sia, sarcastik,troll kalau nak post gak..

    atau ko buat P/S kat hujung status FB tu....

    "sapa like dia bangang abadi"..

    pastu bleh la ko listkan sapa bangang2 abadi yang like tu..kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Bernas jugak idea kau Pakcik. Sia2 je sape yang auto like tu dapat title bangang abadi tanpa rela. Hahaha!

      Aku sebenanye dari dulu tak paham apa motifnya guna auto like tu? Kenapa? Penting ke untuk tak ketinggalan like setiap status orang? Kang aku buat status, tag nama dea, "Dot dot dot adalah seorang yg bangang abadi" pun dea like? Memang demmm! Hahaha!

      Delete
    2. ade ke sofware auto like..nak jugak mcmne minx ajar jap..
      sbb Na pulak kekadang kekwan tacing sbb Na tak pernah like pic dyeorg status dyeorrg..
      tu lagi mcm annoying kan??
      tp tu laa masing2 ade pendapat masing2 hahahaha

      Delete
    3. Hahaha! Nak kata annoying tu, masalahnya kawan2 sendiri. Kawan2 Na jenis manja kut. Hahaha! Ada Na auto like tu. Try Na gugel. Tak pernah buat so taktau nak ajar camne :D

      Delete
  8. nk like blh, tp tgkla status org tu.. ni buh gmbr kite eksiden, kete remuk..pastu ramai like.. kwn, sedara mara kite meninggal, ramai like.. sbb tu skang mls nk post status kt fb kecuali status yg happening, share info atau mende² yg PATUT diorg like..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Maksud 'like' tu ada macam2 niat sebenarnya. Kadang bukan dorang like sbb kita eksiden, or sbb sedara mara meninggal tu. Maybe dorang like sbb kita update benda tu, then dorang boleh baca, dorang boleh tau, dorang alert. Haa sbb tu dorang like kut. Tapi tu lah. Sekadar tekan satu button, memang boleh timbulkan salah faham. Taktau maksud sebenar. The best way kalau taknak terasa, cite benda yg happening je. Kan? :D

      Delete
  9. eh camne nak like entry ni ek? takde button like ke kat blog ni? :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diammmm H! :|

      Err kenapa nak like? Ni aku tengah cite benda sedih taw! Tak sensitif la kau ni :(

      Delete
    2. laa ni kan discusion jangan la sensitif kak liyaa :D hihi

      Delete
    3. Err. Hahaha! Ni memaen je la Farina. Encek H carik button like sengaja nak menganjing je tu. Saje je malas nak layan dea :P

      Delete
    4. hahaaha
      tp kan Liyaa..kalo ada button like kat sini..cnfirm ai pun tekan button ty jugak.kahkahkah

      Delete
    5. Mohon Ai pun lebih sensitif jugak. Entry ni entry sedih. Mohon jangan like. Mohon dislike! Kehkeh :P

      Delete
    6. sampai hati ko xnak layan aku..hahaha..aku ada gak member2 yg jenis like2 status ni..tatau apa motif diorang..

      kalau aku pulak, aku anggap like status tu macam main2 kat fb..contoh, dalam masa 2 minit aku like semua status and komen member aku, then aku cepat2 offline..saje penuhkan notification dia dgn like2 tu..

      tapi aku buat dengan member2 yg sekepala jer la..jenis yg faham perangai aku camne..:D

      Delete
    7. Kau punya maen2 tu, nak bagi aku paham. Siap bagi contoh ek? Maksud aku, demo. Ye2, aku paham camne yg kau maksudkan. Penuh notification aku =_=

      Okeyy, sebab tu aku cakap pada Cik Nana. Aku rasa sesekali like ni boleh dijadikan hobi. Hahaha!

      Delete
    8. nasib payeh dah cuti..dia tu suka auto like...hahahaha

      Delete
    9. Ngam2 kau tulis komen ni Payeh dah muncul skang. Tapi aku rasa dea tak terbaca komen ni. Selamat la kau. Hahaha!

      Delete
  10. aku dulu masa zaman-zaman blaja ade gak la buat perangai like status org.

    mungkin dah cukup tua liya... wahahaha.

    tapi memang betul, aku dah tak aktif fb. hidup aku aman wooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Like2 status aku pun pernah. Tp takde la sume aku like. Pada aku like tu pun sekadar saje nak bertegur sapa. Hehehe. Boleh ke camtu? :P

      Kalau kau tua, aku ni apa? =_=

      Delete
    2. kau golongan matang....

      hahahahaha.

      Delete
    3. Erk! Time kaseh Punzeel sbb berusaha jaga hati aku :P

      Delete
  11. dh nak chat, xde orang nak...m'like status org je la..=.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk? Alahai. Kesiannya ayat. Hehehe. Meh2 kita chat meh :P

      Delete
  12. kena peka like pada status yang sepatutnya di like. kena ajar jari beragak-agak untuk klik like. jgn main like je. haha. *tahan nafsu* ada kaitan tak? ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Ada gak kaitan tu Nana. Itu la. Rupanya tak sume status boleh like. Ingatkan like status ni boleh buat sebagai hobi. Hehehe :P

      Delete
  13. to me, "like" tu cam "read"
    bila dah baca something, kita check..
    gitu la kot.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurp! Rasanya certain org punya perspektif macam tu. That's why status yang sedih pun dea like, means dea dah baca, & dea tahu pasal tu, lebih kurang macam "thanks for sharing". Gitu kut :D

      Delete
  14. Tak suka yg jenis menglike ni. Kadang kadang rasa lain macam pula. Lagi lagi bila status lama lama pon dia like. Rasa macam account fb kena ceroboh pula sebab dia pegi dekat profile kita. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh! Ninja ada stalker seh! Hahaha. Akak tak kesah sangat camtu sebenarnya. Cuma bila dea like tu, status tu akan kuwa kat wall sume kawan2 even status tu status lama. Tu yg rasa malu. Hihihi. Lagi2 kalau gambar. Haish! Segan la :D

      Delete
    2. aku selalu camtu la..aku saje2 like status2 lama..bagi flood, pastu aku cepat2 off fb..sebab taknak ada org revenge..:D

      Delete
    3. Kau off fb, kau ingat org takleh revenge? Boleh je. Siap kau nanti! :-w

      Delete
  15. bwahahaha kan...kesian orang tu duk nunggu nak like. I think mostly people use that "like" button to show that they got the message, and they care. think positive jer la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha. Yurp! Macam tu maksud sebenar dea rasanya. Bukan la maksud dea suka psl bad news tu. Kan? Tapi tu lah. Perspektif org kan, laen2 :D

      Delete
    2. kdg2 saja je dorang LIKE tu..
      baca2 trs LIKE xyah comment.hahaha

      Delete
    3. Kadang2 nak bagitau org tu yg kita dah baca. Tapi sbb kawan tak bape rapat, malas nak komen, so like je lah :D

      Delete
  16. ayokkk tatawu dah lama deactive benda alah ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa. Yeke Farina? Baru je nak add. Cheh :P

      Delete
  17. bukan org update status tu nak like eih.. *musykil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk! Tu pun betul jugak kan Hani? Tapi rupanya ada jugak yg marah bila sume status dea kena like. Hihihi. Gawangnya owang tuuu =_=

      Delete
  18. adehhh
    ssh2 sgt x pyh update kan..jdnya org pnya status pun x pyh like dia pnya status pun org x bleh like sbb dah x update..hahaha

    kdg2 manusia ni cepat melatah..cepat salah phm kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Dah nak buat cemana? Org yg up status tu tengah sedih. Maybe dea mengharapkan org kasi kata2 semangat ke. Tetiba org leh suka (like) lak status tu. Itu yg jadi salah faham. Hehehe. Salahkan fb! :P

      Delete
    2. hahahaha
      jgn la salahkan FB..
      jom kita remove je button LIKE tu,boleh?

      Delete
    3. Eh? Fb tak bersalah ey? Hehehe. Err tapi takleh nak remove. Camne? #_#

      Delete
  19. mmg annoying klu ade yg like..
    nsib baik dialam maya klu x ble tmbuk muka org yg like tu laju2..
    hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Hamboi gawangnya Miss :P Annoying ke? Takpe la. Dea like tu kan tanda dea suka apa yg kita taep. Dea segan kut nak komen. Hehehe. Nak add fb Miss la. Nak like banyak2. Hahaha! :P

      Delete
    2. hahaha... dush3!
      sabor je laa...

      Delete
    3. Eh? Hehehe. Gurau je Miss :D

      Delete
  20. Aku pn suke like sttus org. Aku like mean aku bace hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Takpe Chuu. Like ada macam2 maksud. Aku tau kau akan like bila kau dah baca. Nak komen, status dah lama. Hahaha!

      Delete
    2. Nak komen sttus yg dah lama. Len mcm je hahaha

      Delete
    3. Betul tu Chuu =_= Macam kau dah terlepas kapal terbang. Hahaha! :P

      Delete
    4. Tp better dr x komen langsung xD

      Delete
    5. Tak kesah la Chuu. Tak wajib pun benda tu. Takkan cuma sbb tak like or tak komen kat fb, nak sentap kut kannn? Hahaha!

      Delete
  21. wak pon kadang2 like status orglen jugakk,ahHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak like status sendiri pun takpe Wak :D

      Delete
  22. kdg2 bila like pasal kematian ke sedih ke kite like sbb tanda kita dgr rintihan dan keprihatinan kite....ehhh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurp! Betul tu. Means kita dah baca, & rasa prihatin. Bukan la maksudnya kita ketawakan dea. Kan?

      Macam ramai je yg paham. Tapi kenapa dalam pesbuk tu cam ramai yg tak paham? =_=

      Delete
  23. haha. kau tak bleh terima, makanya kau retire dari FB. kau join blog. kat blog tak bleh nak like. kalau tak like, kau diam-diam je jadi silent reader. kalau kau like, kau komen. kan senang.. kihkih.

    mungkin simbol 'like' tu sendiri dalam situasi tertentu menandakan orang tu bagi sokongan kot.. hah, boleh buat kajian la lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Oshinz! Kat status tu ada la membe dea try explain kat dea nak bg dea paham & cool down. Tapi dea punya la tak terima. Dea kata org yg like tu tetap like tak kena pada situasi. Sentap betul dea. Kahkah! Status tu dah lama. Carik2 balek kat wall dea tak jumpa. Haish! Dah malu lettew :P

      Pasni Oshinz buat kajian ey? Hahaha!

      Delete
  24. tak payah lah tulis apa2 senang >_<
    macam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk! Dah takyah tulis apa2 baek delete je account pesbuk tu =_=

      Delete
  25. Mungkin orang yang rajin like tu dia buat auto like kot. Hoho

    Hana tak pernah pula rasa annoy kalau orang like status. Orang like tanda prihatin apa.
    Kalau Hana pula Hana suka like status yang selalunya kena dengan diri. Macam "OH rupanya situasi kita sama tapi aku malas nak update status, kau update aku like" Haha. Gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurp, Hana! Ada certain yg auto like. Best ke auto like? :D

      Haha! Itu laa. Org like ni macam2 tujuan. Kalau org like status sedih Hana, Hana annoy tak? :D

      Delete
  26. kt fb aku pn, ade jenis2 org gitu..

    ade la 2org..
    aku bajet dia nk luah dia like aku..tapi x berani..acane tu..?
    perlu ke aku luah kt diorg dulu..?

    hahahah...

    pada aku, like tu, kdg2 maksudnya dia nk ambik berat..
    kang mark letak option unlike, meroyan plak penat2 up status, org unlike..

    ah..kite ni manusia..mana pernah puas hati ape org buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Kalau rasa2 suka kat dorang gak, boleh la buat first move :P

      Bagus gak cadangan letak button unlike tu. Lagi best kut. Boleh tau sape la yg menyampah sgt ngan kita. Kalau kena kat budak yg contoh dlm entry ni, mmg konfem dea meroyan punya. Hahaha!

      Delete
  27. SETUJU dengan you Liyaa... mcm ni lah kalau tak nak annoyying jnglah post kat FB..hu hu hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurp! Jangan post kat fb. Post kat twitter je senang. Ehh? Hahaha!

      Delete
  28. LOL...dh kalu takmau org LIKE, kenapa gatal2 tangan nk post status? mmg terpaksa terima la sbb butang LIKE tu mmg terbina skli kat situ..lg stu nk emo bagai sbb org LIKE bukannya dia LIKE tu bukannya tanda dia suke berdekah2 ketawa d atas status sedih/ kematian tp tanda dia baca status tu atau turut bersimpati. media sosial mcm ni pon nk sensitif bagai =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. pehhhh..otai dah komen..untung la kau makcik..:p

      Delete
    2. Kopi: Kalau taknak org like, disable kan la button like tu. Err tu pun kalau boleh. Hahaha! Ntah lah Kopi. Aku tulis dalam blog ni, nampak ramai yg paham. Tapi dalam pesbuk tu, macam ramai je yg sentap pasal like entry sedih tu =_=

      H: Kau diam boleh? Jangan la malukan aku kat sini. Heeee #_#

      Delete
    3. tudiaa, otai H datang nk perli aku...=.='

      Delete
    4. Dea jeles Kopi, sebenarnya. Sbb kau taknak review blog dea. Heheh :D

      Delete
  29. LIKE..LIKE...LIKEEE. ada motifnya button LIKE tu berada disitu. tapi tu la kalau tak nak orang LIKE status sedih / kecewa elakkan jelah update yang jenis begitu. mudah sebenarnya...tak tacing pun boleh. ehehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Aien. Dah tau tak suka, tak payah lah update macam tu. Nak bagitau semua org dea saket. Dah tau saket tu, duk dediam je lah. Takyah men pesbuk. Kannn? Heheh :D

      Delete
    2. kak bagitau sakit gigi takpe kan?? =_='


      HAHA. bukan meratap hiba pun. orang LIKE pun kita tak kisah mungkin dorang suka kita terdiet kot. hehe

      Delete
    3. Aien, akak cakap camtu untuk org yg jenis annoying bila org like status saket dea. Maksudnya org yg banyak cekadak laa :P Kalau kita jenis tak kesah org nak like ke unlike ke, so boleh sukati gak la nak up status apa2, sedih ke saket ke. Hehehe :D

      Delete
  30. Na candangkan FB ade jugak laa button unlike.
    so agak2 nye bila ade org buat status "nenda telah meninggal"
    kekawan boleh unlike..ape pulak perasaan org tu ye =)

    kan lagi senang x yah nk update ape2 kannn????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, kalau unlike status camtu cam lagi menambahkan kesedihan je :(( Kita update, sume org unlike. Hwaaaaa! Tapi tu lah. Maksud like ngan unlike tu dah jadi kompius. Hahaha!

      Tapi button unlike kalau digunakan untuk unlike gambar lagi sentap kut :P

      Delete
    2. hahahha itu sangat sentapp lahh!!!
      HAHAHAHAHHAHA

      Delete
    3. Kalau kawan2 Na yang kena camtu, kompom dorang yang paling sentap kannn? Hahaha :D

      Delete
  31. hmmm yg no 2 tu dorg like sbb dorg like nenda dtempatkn dgn org2 yg beriman kot? aku jarang like status org melainkn status fb org tu aku bkenan. kdg2 dorg like sbb dorg nk org yg dorg like tu like status dorg. eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Kira nak mintak balasan la ey? Camtu pun ada? Haish! :P

      Delete
  32. Aku taktau nak komen apa...Like!
    Muahahahahahha...

    ReplyDelete
  33. erk.. aku dulu suka sangat like banyak2 status org.. bommm! tapi skang ni tak dah... dah insaf.... aku like, aku baca.. membe2 aku suka sgt like komen sesama sendiri.. especially bila tgh komen ramai2... warghh! rasa mcm nak tembak je sorang2... jammed notification... aku dah tak berhawa nafsu terhadap pesbuk... ada mungkin tak seghairah dulu... entah la.. boring kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naseb baek skang kau dah insaf Payeh. Err aku sebenanye agak annoying gak kalau jenis like komen sesama sendiri ni. Hahaha! Like yg tertentu je dah la. Kalau dah burak ngan membe sendiri, kompom sume ayat dea kita rasa best. Tapi takyah la nak like sume. Takyah nak like sangat laaa :P

      Delete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. trdelete komen td. Salam perkenalan n folow sini jugak. org tu like Tuan Fb,Tp Malu nk ckp. jemput singgah blog akak. nabihahsejutarasa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kak. Time kaseh. Okey2, nanti Liyaa datang ya! :D

      Delete
  36. pernah bace status yg kawan aku letak ....'semua status aku kau nak like, kau ingat aku gay macam kau ke?' ..hahaha aku bace gelak gelak je ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Aku pecaye lelaki mesti lagi annoying bab2 like kat fb ni kan? Lagi2 kalau lelaki like status lelaki. Memang macam gay habes! :P

      Tapi aku rasa tu status melawak2 je tuu :D

      Delete
  37. aku pon rasa cam tu gak laa liyaa, nak melawak je ..lawak kasar habis ..kalau laa die tujukan kat aku, mesti aku touching punya ..huuuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err sape maksud kau yang melawak ni? Yang like ke yang wat status tu? Err tiba2 aku kurang faham. Hehehe.

      Delete
  38. ish ish.. sah sah tak baca tu. kalau ye pun kaki like baca ler dulu ape status org tu. org tgh sedih pun dia nak like. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha! Dea like sebab laen kut Chic Na. Bukan sebab org tu sedih kut :P

      Delete

Shout Your Quotes