12 Jan 2013

Tamatnya Last Payyyper


Fuhh! Lamanya cuti. Traffik blog pun maken menurun. Cewwah! Traffik la sangaaatttt :P Alhamdulillah. 12.01.13. Tepat jam 5 petang. Tamatnya kertas peperiksaan terakhir untuk semester ni. Last payyper! Last payyyper! Yeahhhh! Last payyyper yang tak faham apa-apa -_- Fuhh. Lega. Bukan maen excited lagi nak update blog. Rasa macam rindu gila dengan blog. Walaupun hari-hari login, hari-hari tengok. Tapi rasanya tak puas tak dapat nak update. Lagi-lagi dah masuk tahun baru ni kan? Konon-konon feelingnya mesti dah laen. Konon-konon bolehlah buat apa-apa pembaharuan. Tukar header ke. Tukar template ke. Tukar selera. Tukar angin. Angan-angan memang nak tukar appearance blog ni seluruhnya. Tapi, nampaknya macam tak ada. Nampaknya maseh lagi kekalkan yang lama. Kalau boleh pejam mata namblas saat, lepas tu appearance blog boleh bertukar, kan senang @.@

Sekejap. Nak kira. Dah berapa lama aku tak update? Daripada 28.12.2012 sampai hari ni 12.01.2013. Daripada tahun lepas rupanya aku dah cuti blogging. Lamanya -_-" Dah lah tak update. Lepas tu kurang jalan-jalan blog orang laen. Kurang drop komen, kurang mengkomplen, kurang membebel-bebel. Betul kan aku cakap? Kurang. Bukan tak buat terus. Waktu-waktu genting macam tu, aku terpaksa komen ikut mood. Kalau ikutkan, semua aku nak komen. Tapi sebab aku dah bagitahu yang aku tengah berharung dengan exam, aku kena lah tunjuk jugak yang aku busy. Baru nampak siket yang aku ni student yang berkarisma dan rajen. Heheh! Aku takut jugak ada yang terasa bilamana aku tak datang langsung komen blog dea. Padahal pergi blog orang laen, ada je nama aku komen. Harap tak ada lah yang terasa hati sampai macam tu ya. Terasa bajet femes pulak bila cakap macam ni #_#

Ada sebab aku cakap macam tu. Ada sebab. Ya, betul. Memang ada sebab. Dan sebab-sebabnya:


Ada yang sentap :(

 
Komen Jna dalam entry Ym Bundle


 Ada yang merajuk nak bawak diri sebulan :'(

Komen Emma dalam entry Encik H


Tak kurang juga ada yang komen kurang bersopan. Grrrrrr 
Komen Afzal dalam entry Liyaa Mf -_-


Aku rasa dalam entry ni aku tak ada apa-apa sangat nak kata. Cuma nak beritahu tadi dah setel last payyyper last payyyperr! :P Err cuma nak beritahu aku dah boleh blogging semula. Masalahnya ada ke orang yang tanya? Demm! =_= Harapnya entry aku maseh ada yang sudi baca. Nanti aku datang blog kau orang kau orang semua. Mohon maaf atas kesombongan aku yang sementara. Lepas ni aku janji dah boleh buat karangan 360 patah perkataan semula. Harap jangan ada yang semak kesalahan tatabahasa -_-" Eh, tapi aku peliklah. Semester ni aku harung exam paling rileks gila. Tak macam semester lepas. Semester lepas, sepanjang exam, blog langsung aku tinggalkan. Semester ni, boleh lagi aku 'update entry' kat sana sini. Jarang-jarang aku tak cukup waktu tidur. Tiap-tiap hari tidur selesa. Aku rasa semester ni macam aku maken malas. Kalau result aku merosot, habeslah -_-"


P/s: Ke kau orang tak perasan pun aku tak update lama? X_X


69 comments:

  1. Replies
    1. last payyyyper~ last payyyyper~

      tapi aku tetap komen 1st tau..heheh..

      selamat kembali pada 12.01.2013

      soalannya, kenapa kau tak buat link kat "Liyaa Mf" yg komen Afzal tu? aku nak pegi blog Liyaa!! grrrrr

      Delete
    2. Kemaen kau punya 1st. Bahasa apa tu? :P

      Terima kaseh H. Ada jugak ucapan selamat kembali ek? Heheh. Jawapan untuk soalan, Liyaa Mf tu pemalu. Dea tak kasik aku linkkan ke blog dea :D

      Delete
    3. sebab tu la aku ucap selamat kembali..kahkahkah

      Delete
    4. Ha? Sebab apa H? Aku tak paham. Tolong perjelaskan. Blur jap -_-

      Delete
    5. Okeyy! Aku rasa aku paham kut. Selamat hari jadi H :D

      Delete
  2. yeah! last payyyperr... last payyperr.. *terbayang muka jozan sebut cmtu* kahkahkah..
    kak liya berabis gile komen kat blog bundle ngn H, siap buat entri lagi, tu yg bwk diri sebulan.. kah3.. tapi mcm x smpai sebulan lg laaa... hahaa.. mohon undur diri.. *__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Dah agak mesti ada yg sentap bila komen kat certain2 blog je. Tp kadang2 jeles Emma. Dah baca2 entry org tu, tgk pulak meriah semacam je. Tu yg tangan gatal je nak komen gak. Alaaa, Emma. Takyah r sebulan. Takkan takde discount. Hukhuk!

      Delete
    2. ok la.. memandangkan dh masuk tahun baru ni, kira bg discount la.. :D

      sy pn sama laaa... exam sem ni sy rilex sgt.. apa tah yg jadi ngn diri ni.. :( update blog slalu.. kalo dlu, xd la sy rilex sgt.. tp kn, mmber sy pn majoriti cakap, sem ni rilex je.. malas.. sdgkn subjek bukannya senang sgt pn.. -_-

      Delete
    3. Fuhh, naseb baek ada discount! Hahaha. Haa sama gak ek, Emma? Itu laa. Sbnanye nak kata subjek sem ni senang, sama gak toughnya cam last sem. Tp taktau r asal malas sgt. Cuma yg syoknya, jadi kurang stress :D

      Delete
  3. pergh kira setahun la tu kak liyaa tak hapdate . keh3 ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Itu laa. Setahun dah tak update ni. Blog pun dah berkarat dah tengok :P

      Delete
  4. tapi aku rasa kali ni ko cam tak hilang sangat berbanding itu hari..ade je aku nampak ko..cuma blog je la tak berupdate..ok la tu..hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Pakcik. Kat blog2 korang aku tak hilang pun. Malas r nak hilang sgt. Bukan korang rindu kat aku pun nanti. Sama je. Bek takyah hilang. Ahaha! :P

      Delete
    2. eh aku rindu lah :">..hahaha

      Delete
    3. Fuhh, naseb baek ada gak org rindu. Caer aku. Kahkah!

      Delete
    4. jiwang jugak bandel..kehkehkeh..kohkohkoh.. ;p

      Delete
    5. Err. Sengal gak Ha ni :P Bandel dikatanya jiwang? Dea cakap rindu kat Liya kut. Takkan la betul? Mustahil. Hahaha!

      Delete
  5. macam lama je rasakan...tahun lepas hilang tahun ni muncul semula. hahaha. gara2 exam ya kak. takpelah utamakan mana yang penting. habis exam fokus balik la kat blog kan kak kan. lagipun laptop tak simpan dalam gobok boleh la terus update lelaju...hakhak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahun Aien, mau tak lama? :P Takpe la akak hilang cuma tak update. Naseb baek entry korang still akak sempat komen. Yurp! Exam yg paling penting. Sekarang blog yg paling penting. Hahaha! Haah haptop hak himpan halam hobok hun Haien :D

      Delete
  6. Replies
    1. Haah, Yana! Dah merdeka dah. Cuma takde fire flower je. Eh? Hahaha!

      Delete
  7. lama jugak dia tak update;)
    sekarang dah habis exam,leh la rilex2..komen entry sana sini..hihi;)
    anyway, study mane dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama la jugak walaupun salunye pun bukannya salu update. Hahaha! Memang rileks gila ni. Dah cuti sem kan? Mmg mengadap blog je la 24jam. Cheh, over! :P

      Study Unibersiti Tendang Menendang. Erkk! UTM laa :D

      Delete
  8. Replies
    1. Hai Punzel..

      Aah dah kembali berblog. Sory aritu lambat gi blog kau. Pasni baru leh singgah selalu :D

      Delete
  9. last payyyperrrrrrrrrrrr~!!!
    kenapa kena screen shoot Na punya grr nampak mcm Na jeles sgt.. padahal Na biasa2 jee kakakkakkakakakakakaka

    ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sengaja nak tunjuk bukti yg Na ni salu penjeles. Hahaha! Apa yg bg kat Bundle sume Na pun nak. Tak penjeles ke namanya tu? Bundle kan abg Na. Mengalah je la Naaaaa :P

      Delete
    2. fuyoooooooooooooo HAHAHAHAHAHAAH
      BIJAK LAA LYAA NI MCM NA =D

      Delete
    3. Na biasa-biasa je katanya.huh..lu tak tahu makcik. malam itu hari email gua tak henti-henti email air mata sekali. sentap sangat dengan lu katanya.

      makcik dah selesai bertarung dengan oh peperiksaan kan?ok.jom partyyy!

      Delete
    4. Aku dah agak dah Na mesti sentap tahap dewa punya. Rupanya dea ngadu kat kau ya Pakcik Pazil? Kahkahkah! Na, dah2 jgn nak kaber line lagi :P

      Okeyy, jom partyyy!! Err maksud kau party tu buat kenduri doa selamat kan? Sbb tu aku setuju :D

      Delete
    5. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ. Ni sejak bila pazil bergabung dgn Lyaa ni!??
      Manaa aciiii !

      Delete
    6. Untuk membahan Na, kitorang mmg bersedia bergabung bila2 masa. Hahaha! Aci kat India la Na =_=

      Delete
    7. Ehh dah laa benci laa smua org Na bergabung dgn Lyaa..Bundle dah laa xde..dye sentap dgn Na..mana lagi ntah Na nk carik back up... Bai 4ver!

      Delete
    8. Hahaha! Tak payah nak bye 4ever sangat Na. Na majuk ke ni? Alahai cane nak pujuk ni? Nahhhhh ni 100 plus khas untuk Na. Terharu tak? :P

      Delete
  10. yeay.. tahniah2..rindunya zaman study dulu..share2 asmen, time exam, mlm tu baru nak pulun ramai2..kehkeh..yg teror siap buat kelas sukarela lagi..tapi, me tak mungkin sambung kot, mcm berkarat je otak dah ni sbb tinggalkan 2005 lagi.. kenangan paling bes ms study, viva final project. project individu.

    eh? liyaa buat master, ada projek tak? ke paperwork saja..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman study masa budak2 & awal remaja mmg dirindukan, Ha. Eh, lebih kurang je kita. Liya tinggalkan masa 2006. Kalau pikir, mmg berkarat. Sambung blaja ni ikut keinginan & situasi maseng2 kut. Eh, tapi Ha maseh bujang kan? Still ada kesenangan untuk sambung tu :D

      Ada projek gak. Sem ni dah lepas proposal. Tinggal amek data & proceed ngan menulis data analysis next sem. Ish, projek kut yg paling malas tp paling membanggakan bila dah siap sbb usaha individu :D

      Delete
  11. wah..sambung master rajin..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkk! Tepaksa sambung la Zura. Ni the best option masa tu. Hehehe :D

      Delete
  12. Replies
    1. Erkkk! Mana ada glemer. I bukan retis. Hahaha! :P

      Delete
  13. T_T.. tk abes lg.. ade lg d.. hehe. doakan..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Erkkk! Mana ada peminat #_# Tak sangka entry camni pun boleh kena bahan. Hahaha!

      Delete
  15. Replies
    1. Erkk! Came ke? Yeyey, came! Came! Erkkk! Dah kenapa? :P

      Delete
  16. amboi. glemernya hang. aku tak upadte, takde sape pun cari. haaa. hehe. btw, selamat bercuti liyaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kau ni. Mana ada glemer bagai ni. Err tu sebab dorang salu komen kat tempat yg aku komen gak. So nampak aku komen, tp tak dtg blog dorang, kantoi la kat situ. Hehe. Eh, kau tak update, aku carik kau apa :P

      Thanks ya! Kau pun dah abes bizi ke?

      Delete
  17. wahhh ramai qendu ni smp tahap jeles2 bagai,siap ada yg mncari lagikk..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkk! Qendu tu apa? Hehehe. Pestyme kut denga pekataan tu :P

      Alaa, dorang bukan jeles. Saje je nak membuli tu sebenanye. Grrrrrr

      Delete
  18. bestnya dah habis paper,kita belum start paper lagi ni,*padahal baru je start belajar ni, kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Dah tak sabar nak exam sangat ke? Meh sini akak yg bagi soalan :P Gud luck untuk final sem. Yeyey, pasni dah grad kan kan kan? :D

      Delete
  19. ko tlg jgn cuti dr baca blog aku..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkkk! Kalau ada yg lebih mustahak, aku terpaksa la apply cuti drpd baca blog kau. Harap kau approvekan. Kehkeh!

      Delete
  20. Aaa. Bestnya dah habis exam. Hana 17hb baru habis. Tp rileks bagai tak ada exam langsung. Kihkih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. 17hb? Tak lama je tu lagi Hana. Pastu boleh la berenjoy. Boleh simpan sume buku masuk dalam gobok. Hehe

      Delete
  21. yehaaa last payyyper last payyyper ! ha betul sangat lah tu semua buku boleh simpan dlm gobok. haha lepastu bolehlah tetiap hari updet belog. ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Takde la sampai tetiap hari leh update Nana. Takat sehari lapan entry tu boleh la. Erkkk! Hahaha :D

      Delete
  22. tu sebab ko pulun komen entri aku tu kan? huu.. femes ko ramai yang cari bile hilang.. aku takde pun.. ish ish.. T__T kalau aku tau yang sentap masuk dalam entri, dah lame aku join sentap sekali weh! =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk! Mana ada femes weyh! Dorang saje je nak buli aku tu. Bg aku rasa guilty tak komen entry dorang :| Dan, sejak bila kau gila glamour ni weyh? Hahaha! Masuk entry aku, takde efek apa pun -_-

      Delete
    2. sokong kr part yang "kalau aku tau yang sentap masuk dalam entri, dah lame aku join sentap sekali weh! =P"


      dpat msuk entri blogger retisss. hehe

      Delete
    3. Hahaha! Tu kebetulan je nak terbuat entry masukkan komen2 dorang. Jangan ikut pengaruh negatif Kay Are tu :P

      Manede blogger retis. Kalau tanya reporter mana2, takde pun sesape kenal Liyaa Mf :(

      Delete
  23. yeay..lya dh free..yeay!!!haha..dya plak yg happy..patutlah byk comment dri lya..rupanya dh free ye..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa memang dah free sangat2. Tu yg sempat jalan2 komen kat mana2 entry yg terlepas :D

      Delete

Shout Your Quotes