30 Jan 2013

Take a Break!


Mood blogging kelaut =_= Sebenarnya, aku ada je cerita nak kongsi. Ada je benda nak story. Ada je something untuk diupdate. Tapi mood blogging sangat kelaut. Bermula dengan sedikit kesibukan, sedikit kepenatan, sedikit kemalasan, dan akhirnya menjadikan blog sunyi sepi. Maaf atas banyak entry yang aku ter-tinggalkan. Maaf atas banyak blog yang aku ter-abai-kan. Maaf atas banyak cerita yang aku ter-pinggir-kan. Ada jugak aku pergi blog kau orang. Tapi lepas aku baca, aku pergi kotak komen, rasa macam taktau nak komen apa. Hilang idea. Blur. Terkebil-kebil aku depan monitor. Bukan salah cerita kau orang. Tapi salah perasaan aku yang seakan hilang (-_-)"

Kalau aku ada komen, kira naseb baek tiba-tiba mood ada. Kalau aku belum komen, jangan kecik hati ya. Nanti mesti aku komen jugak. Jangan risau. Blog yang aku dah biasa komen mesti aku akan tetap komen. Cuma sekarang ni perlukan sedikit break. Mungkin ada yang aku tak sempat baca. Aku mengaku ada blog yang aku tak sempat nak baca. Banyak kut. Err termasuk blog dalam bloglist. Bukan dalam bloglist je, tapi luar, atas, bawah, kiri, kanan bloglist pun ada yang aku tak sempat baca. Heheh! Tapi nanti mesti aku baca. Aku tahu, kau orang jenis tak berkira. Aku tahu, kau orang jenis yang berhati mulia. Sangat understanding kan? (Ayat bodek mintak difahami :P)



Bila mood blogging hilang, dan kau orang mula nak cari balek mood tu, apa yang kau orang buat dulu? Antara, reply dulu komen-komen dalam last entry kau orang? Or cuba update something dalam blog kau orang yang dah mula tunjukkan tanda-tanda nak berkarat? Or pergi komen dulu entry-entry kawan-kawan yang kau orang tertinggal? Or apa? Err aku cuba buat satu-satu. Harap takde lah yang sentap okeyy! Harap takde lah yang makan hati dengan aku. Or mogok taknak makan seminggu. Or simbah cat warna merah kat rumah aku. Or hantar spy untuk spot check kut-kut ada apa-apa jadik kat aku :P Erk! Ada ke yang sanggup buat sampai macam tu? Confirm takde. Pasrah =_=


Okey! Sampai nanti. 

64 comments:

  1. keluar pergi release tension.. pastu baru tengok belog blek. hikhik. liyaa kena pergi bercuti kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya kalau dapat bercuti. Jom Oshinz kita gi holiday kat Paris. Hamboi Paris terus! Hahaha.

      Delete
  2. Replies
    1. Erk! Okey watercolor. Please take note :D

      Delete
  3. Replies
    1. Thanks, Chic Na! Wowwww, sounds so understanding. Hehehe :D

      Delete
  4. Mood Blogging dh dicampak kelaut, konfem lemas kak lyaa.. hehehe.. kutipla balik.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk! Kak Liyaa dah la tak pandai berenang. Memang konfem lemas. Tolong selamatkan akak please, Biskut :P

      Delete
    2. pelampung kan ad.. ape susah.. di mana ad kemahuan, disitu ad keajaiban.. hehe..

      Delete
    3. Nak naek pelampung pun tak pandai. Pelampung je terapung, orangnya tenggelam =_= Camne? Hahaha!

      Delete
  5. hehe..sy kdg2 mcmtu jugak.. mood ke laut. jd, sy berjalan-jalanlah ke blog org, pergi blog2 yg komen entry terdahulu.. begitulah kira-kiranya nak siap satu entry tuh.. kekeke.. tapi salunya makan berhari tambah tolak rajin, malas, rajin, dan malas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Dah berjalan2 kat blog orang pun macam maseh tercari2 mood tu pegi mana. Tapi rasa now dah okey sket kut. Dah balas2 komen kat last entry, even entry ini. Dah buat entry ini untuk catch balek mood yang dulu. Dan sambil2 ngah sebuk bayar hutang komen kat blog2 korang. Hahaha!

      Delete
  6. ahhhhh..sudah la kau..sampai hati xnak komen entry aku..kbye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas la nak komen entry kau. Kbye, H! (d)

      Delete
    2. tengok tu..takpe la.........................:|

      Delete
    3. Ish, kenapa blog kau dah boleh bukak lak skang? Kenapa tak lama2 sket problem domain tu? Aku dah la malas nak komen entry kau :P

      Delete
  7. huhuhu nampak mood tu terapung2 nak kembali ke pesisiran pantai.Rileks cukup2... blog tak lari kot, kami setia menunggu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak terapung2 ke? Naseb baek mood tu ringan kan? Kalau gemuk, mesti dea dah tenggelam. Hahaha! Blog tak lari, takut pembaca yang lari :((

      Time kaseh setia menunggu, Mama JJ. Hehe :D

      Delete
  8. biasa je aku tak baca blog orang..takde masa..hahahaha..tp belog ko mmg wajib aku masuk makcik..ke ko kecik hati aku kritik ko kat entri lepas..ala tomey-tomey, takkan sentap sampai mood kelaut kot..kahkahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko buat ape bundle...

      sian kat liya tau...

      * sorry aku adaptasi drama Melayu je. hahahaha.

      Delete
    2. Bundle: Wajib ek? Obvious sangat pengipasan kat situ. Hahaha! Kau jangan nak ungkit2 ey? Saje je nak malukan aku kat blog aku sendiri kan? Hahaha! Sentap Pakcik. Sentap habesss! :P

      Punzeel: Tukar channel laen pelisss :D

      Delete
  9. Rilek ah takkan selalu mood kita membukit je kan Lyaa fie pun macam tu ada waktu naik ada waktu turun. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, Fie. Ni cuba nak carik balek mood yang maken macam ditarah la ni. Try buat step by step. Rasa macam sayang je, ada banyak masa nak blogging, tapi mood yang menghilang :D

      Delete
  10. sama je perasan kite skrg..

    tp ko beruntung sbb masih drop komen kt sini.. keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ke? Cepat2 carik balek mood kau tu :D

      Err drop komen ni pun sbb dah nak bangkit semula la ni. Rasa macam bosan pulak bila takde mood takde mood ni. Hahaha!

      Delete
  11. ok.gua dah fikir masak-masak. kita break cara elok okies!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luka boleh baek tapi parutnya tetap ada. Peliss jangan pergi, peliss :(

      Delete
  12. liya sila chill....

    lame dah menanti entri ko nak membahan... hahahaha.

    semoga mood ko yang ceria alam datang cepat ye!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon bertabah menunggu untuk membahan. Hahaha! Erk! Astro Ceria ke? Untuk titew titew ajewww. Hakhakhak!

      Delete
  13. pttla xde komen.. ok foine.. xnk kwn!! kakaka

    ReplyDelete
  14. ko takde idea nak komen ape? @.@ aku rase ko demam ni.. macam tak sesuai pulak statement tu bile ko sendiri yang cakap macam tu.. komen ko tu boleh wat entri kalau aku kumpul dan ko cakap takde idea nak komen ape? demam! =P er.. ok.. sile cukup rest dulu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau jangan nak demam sangat laa. Hahaha! Nanti aku komen kat entry kau "Wow!" or "Nice!" je baru kau tau. Hahaha! Org laen nye komen kalau kumpul2 pun leh wat entry gak. Kau memang sengaja kan? Sengaja =_=

      Kau bagi la aku rest komen. Cite pasal Kpop bebanyak :P

      Delete
  15. biar lama2 nty mood tu dtg balik.. kene bagi masa gk mood tuh berehat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Mood tu pun nak berehat ek Iima? Ni mood pun cam dah nak datang balek. Tapi dea cam acah2 pulak. Grrrr :P

      Delete
  16. mood aku hari2 ke laut.. tapi tak sampai2.tu pon kujur sampai longkang.

    takpe2 kalau ko takde mood, ko try kemut2 hahaha :D

    P/s : aku pon slalu takde mood, nasib komen panjang2 macam ko bagi semangat balik kat aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejadah kau nak kemut2. Kau jangan nak pelik2 sgt. Kahkahkah! Ye laa. Bila baca komen2 org leh bantu naekkan semangat balek la. Terasa macam apa yg kita tulis, insyaallah ada yg baca. So tak sia2 :D

      P/s: Nanti aku wat karangan namblas perenggan masa komen entry kau ey? :P

      Delete
  17. pernah jadi ..pernah jadi ..tu laaa aku tak pernah ade dateline nak up entry, kenkadang 2 3 minggu tak kuar entry, tak komen komen, padehal gi bw ..dah karat kot ..hiiihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh! Lama gak tu 2 3 minggu. Aku jarang2 camtu kecuali kalau aku bz sesangat je :D

      Sental pakai berus dawai kasi hilang karat tu :P

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memula jom tarik nafas pelan2 sesama... Jgn lupa hembus nafas balik yer. Dirisaukan sesak nafas sebelum smpat baca komen sy. Hehe~!


      Chillex la liya... Selalu sbb fikir byk sgt lah buat kita jd tak keruan semua benda kita buat. Semua dah oke je kat sini dear. Blog dgn blogger dua2 dh cun!


      Kalau letak peraturan ketat pun dlm blogging, mmg smakin pening. Mood ni mmg problem kan... Ada time nak komen, komen aje memanjang. Ada time nak baca entry, baca je manjang. Nak buat cemana. Buat aje stakat yang menghappy kan diri ye... ;D


      *Dah tak sempat nak menyinggah byk blog cm dulu. Ikut mana dan @ mood jugak*

      Delete
    2. Takde peraturan pun Khalilah. Blogging biasa2 je. Tapi tu la. Kadang tu bz. Lepas bz, penat. Lepas penat, malas. Tu yang mood tak konsisten tu. Hahaha!

      Delete
  19. liyaa. aku pun penah mood kelaut camtu. haha. nak start tu memang lama la. rehat lama... then tetiba bulan 11 haritu tetiba nak strt bloging balik. kesimpuannya, mood itu akan dtg sendiri. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa tetiba macam mood kelaut nak blogging kan? Macam baca2 entry pun takde perasaan betul tak? Bila nak start menulis pun cam otak takleh function nak create ayat tul tak? Hahaha! Aku nampak mood tu dah mula nak datang, cuma dea men tarek2 tali lak ngan aku :P

      Delete
  20. ehh.. sma la kita.. tp mood nk berblog ke bintang.. bkn kelaut.. kihkihkih..
    ari ni bru start blik.. tu pun gagahkan diri jgk.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah! Ke bintang takpe la Miss. Maknanya bagus tu. Mood tinggi melangit. Gunakan sebaeknya, update hari2. Hahaha! :D

      Delete
  21. akak, sy pon sme. bz, penat pastu dah xde mood nak tulis pdahal ade je bende nak citer. so, weekend mcm ni amek mse tuk bls kunjungan.

    dlm 3 entry yg akak komen kat blog sy, bru kali ni sy dpt singgah blik. soriiiiiii akak..sori tau, tau, tau! hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah bz, penat, pastu mesti takde mood kan? Sbb bila penat tu macam baca entry pun takde perasaan. Nak menulis pun sama. Heheh!

      Eh, no hal. Akak pun ada tyme bz tak sempat jugak nak visit memana blog & komen2. Mana yg sempat, sempat la :D

      Delete
  22. Biasalah tu, mood blogging ada pasang surutnya. Biarlah mood tu dtg dgn sendirinya. Smoga mood blogging segera pulih dan kembali seperti sediakala ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Time kaseh. Harap2 tak selalu la surut camni. Tapi kalau dah bz tu, takleh nak wat apa la :D

      Delete
  23. Replies
    1. Err apa ni komen sama ngan Miss Purple? Dilarang meniru komen orang laen. Hahaha!

      Delete
  24. besela akak, ni pon tade mood, dok update cerpen yang dah dikarang awai2...
    tp kalo rase nk update dgn takde mood, maunya tgn macam2 nak ditaipnya, spt gopoh la jgk...bila tgok akak komen byk2 dlm blog tite teruih smgt mai sini. maceh :)

    ps tayah tukar template lah. hat ni dah kemaih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau akak nak update ngan takde mood, memang tak menjadi nya. Konfem tulis delete tulis delete. Bila nak jadik entry? Hahaha! Err sama2. Kena komen Zila bebanyak sbb dah lama tak datang :P

      Err nak tukar jugakkk =_=

      Delete
  25. entry ini sedang mewakili keadaan kita sekarang ini =_="


    letih da cari semangat & idea....hmmmm. takpe2 kita layan blog kawan2 dulu kot2 terjumpa semangat yang hilang tu. HAHAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Aien kadang2 pun lama gak menghilang kan? Ingatkan bizi. Akak kalau dah set nak up entry 3-4 hari sekali, tapi sampai dah lebih hari tu takde mood gak, hah memang mood kelaut la tu. Hehehe.

      Kadang jeles kekawan ade je topik nak cite kan? :D

      Delete
  26. Takpa mood boleh di cari, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak carik mood kat mana? Boleh tunjukkan jalan? Heheh :D

      Delete
  27. sekarang ni mood missha yang pergi jalan kat laut =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa dea gi jalan2 kat laut tak ajak Missha? Ish! Sampai hati dea kan? :P

      Delete

Shout Your Quotes