21 Sep 2012

Hopefully Saiz Bukanlah Menjadi Ukuran


Dear my Lovepediary,

Merdeka! Err, tiba-tiba Merdeka sebab hari ni Jumaat. Daaa! Tadi pagi, masa Lecturer bagi 15 minutes break untuk kelas Project Planning and Scheduling, aku dan beberapa kawan bergerak ingin menuju ke library, untuk membeli air kopi machine. Alaa, yang masukkan duet 90sen dalam machine, lepas tu tekan air flavor apa yang diingini, lepas tu tekan whether nak more sugar ke, more creamer ke, less sugar ke, less creamer ke, lepas tu nanti automatic machine tu tuang air dalam cawan, then kau orang boleh ambil dan minum dengan penuh selera. Nyaman kan minum kopi pagi-pagi? Aku pilih Cappuccino pagi tadi. Err saje nak bagitau. Kau orang minum air apa pagi tadi? ^^

Masa dalam perjalanan beli air kopi tadi, saje berbual-bual dengan kawan-kawan yang jalan seiring tu. Berbual punya berbual, baru aku tahu yang salah seorang dari mereka pun dulu belajar di UiTM Shah Alam, samalah dengan aku dulu. Aku tanya, tahun bila? Aku cakap aku grad Degree tahun 2006. Then dea cakap tahun 2005 dea baru masuk Diploma. Derrr! Nampak kan betapa tuanya aku kat situ? Ngaku sendiri -__- Then, seorang dua daripada dia orang, specifically yang sebelum ni kita orang tak pernah rapat, mereka of course agak terkejut. Maybe tak expect jurang sejauh itu. Rupa aku agak babyface barangkali :P Then salah seorang cakap, Itulah kelebihan orang berbadan kecil.


Big or Small? Which one you choose?

Aku lupa nak tanya umur dea berapa. Tapi aku estimate, umur dea around 25 tahun. Kira lebih kurang kawan-kawan yang aku kenal masa belajar sekarang ni lah. Nak buat macam mana, susah nak jumpa yang lebih kurang sebaya. If ada pun, foreigner kut. Yang Malaysian, memang around umur macam tu. So, automatically aku perlu berkawan dengan orang-orang muda masa belajar sekarang ni. Tu yang kalau dia orang lagi pandai or terer daripada aku, aku jadi segan tu. Tapi biasanya aku abaikan je perasaan tu. Memang dah jadi kebiasaan, aku pergi mana-mana pun, aku akan jadi di kalangan orang yang paling kecil saiznya. Maklum, berat aku more or less 40kg and tinggi around 155cm.

Kau orang dapat imagine fizikal aku macam mana? Kecil kan? Apa yang aku nak sampaikan, in certain condition, mereka yang bertubuh kecil macam aku memang ada kelebihannya. Contoh senang walaupun not necessarily, nampak seperti kurang risau tentang masalah kegemukan, senang cari pakaian masa bershopping, boleh bersempit-sempit bila perlu berhimpit dalam kereta yang kecil, or maybe kurang masalah bau badan. Err, maaf if ada yang terasa :P More common situation bila orang senang menginterpretasikan manusia bertubuh kecil ni Comel. Then cepat je orang yang bertubuh kecil tu nak perasan. Padahal orang tu maksudkan badan tu yang comel bukannya muka. Daaa! :P

Whatever it is, commonly people said Less is Better. Right? Then, obviously it means Small is Better. Perfect! ^^
 

Love & Sincere,

24 comments:

  1. bdn kecik ni best bile jln2 kat shopping complex.sbb x pyh nk lyn org kredit card or salesperson lain.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke Liza? Kenapa aku rasa still ade je gangguan tu sume? Grrr~

      Delete
  2. bagus r ko sedar yang ko dah tua.. =P err.. tapi sebab ko kecik sangat orang ingat ko agak muda.. ok r tu.. ade kredit kat situ.. neway.. 40kg 155 cm? 1st. jarang aku tengok orang pompuan slamber bagitau berat dorang.. so ko kire berani 2nd. keciknye ko!! (0.0)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku memang sedar diri. Grrr. Err aku takde point kenapa aku nak kena rahsiakan berat aku. Aku slim je kut. Haha!

      Tak lama lagi, umur maybe aku akan rahsiakan :P

      Delete
    2. konklusiya, perempuan mesti ada jugak benda yang nak dirahsiakan..hehe

      Delete
    3. Rahsiakan benda personal consider takpe kut Missha. Hehe.

      Delete
  3. aku pon comel..sekian..
    #aku sedih ni makcikkkkk..blog aku camne..waaaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeyy, kau comel! Aku tak comel, aku biasa je :D

      Kalau aku, aku lagi ralat pasal takde back up gambar peribadi dlm simpanan kut. Blog tu no 2. Tp apa la yang mampu aku tolong kau, Pakcik? :(

      Delete
  4. orang ramai kate eyqa still pmr...
    alahai, mudenyelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Okeyy r tu. Muda daripada usia orang kata. Tahun depan jangan lupa bagitau orang tu result PMR bape ya! :P

      Delete
  5. kalau org saiz kecik ni senang.. kalo nak beli saiz baju dewasa xde, boleh beli baju saiz kanak2.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, mana tau ni? Memang penah buat pun. Bwahaha! :D

      Delete
  6. dulu time blom kawen akak lebih kurang sama 45 kg n 152cm.. lpas kawen? still 152 cm tp. ..:-P........ 67 kg!!! serius mcm penguin tp berkat diet bleh arr maintan 50 plus2 tp jgn berhangan aarr nak 45 lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke Kak? Err terdiam jap baca. Takut lak. Maybe sbb anak2 akak pompuan kut. Kalau laki, dapat lak yang nakal, seminggu je konfem kurus ayik kejar dorang. Ahaha! :P

      Delete
  7. Lol. 2006 ke grad liyaa? Laa.. kena panggil akak la lol. jk.

    Tapi skrg ni dah agak ramai yang kecil2 smp kita tak bole agak umur. Kdg2 maxyra ke pawagam, dia diminta untuk berikan kad pengenalan. lol. kat tmpt sy, ada sepsang atuk n nenek ni, dorg setinggi budak darjah 6, rendah gler rasa, tak smp pun 150cm. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err abes degree end 2006 & konvo 2007, Apple. Takyah nak akak sangat :P

      Haha! Maxyra sebenarnya umur bape? Okeyy r tu Apple. Kau dapat awek comel :D

      Delete
  8. lebihh tinggi dari sy ==" hahaha :D
    tak dapat ku bayangkann~~

    ReplyDelete
  9. selalunya yg kecik2 ni memang sentiasa nampak muda. macam m.cik kita...umur dah nak masuk 50. tapi muda bergetah nampaknya...tak macam m.cik. heee...kecik kot kak liyaa berat more less 40kg dgn 155cm kalau nak bandingkn dgn kita ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemsalam makcik yang begetah tu ya Aien. Hehe. Err dah agak dah Aien mesti tinggi dari akak punyaaa :D

      Delete
  10. lol! apple, ko kutok aku kt cn ek? detektif G datang wt siasatn. hahha

    hehe.. segan pun ade.

    Liya, sy slalu regang-regang kaki, kot2 masih boleh memanjang. huhu..

    maaflah letak komen kt cn. saya tekan butang reply kt ats sana, tp xd pe pun kluar. saya ni kurang sket bab butang2 blog ni. bse bca diam2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa2nya kita dah takleh memanjang dah Maxyra. If nak gak, kena minum susu lembu asli dari ladang kut. Erkkk! Apple mmg suka kutuk Maxyra kat sini. Sekian :P

      Sebenanye bleh je klik reply. Tp kekadang dea wat hal kut. Komen kat memana pun boleh. Tekiyu ^^

      Delete
  11. yang pasti ko pendek dr aku.. hahaha.. erk.. ko sebaya ngn pakcik ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa, bape sgt tinggi kau yg lebih drpd aku tu Mell? Grrr. Pakcik mana ni? Kalau Pakcik Bundle, aku tua setahun drpd dea. Kalau Pakcik2 aku, aku muda bertahun2 drpd mereka. Bwahaha! :P

      Delete

Shout Your Quotes