23 Sep 2012

Setahun


Dear my Lovepediary,

Tahun lepas. 23 September 2011. Serius. Walaupun itu bukanlah hari pertama aku mendengar perkataan blog. Tapi itulah hari pertama aku create blog aku sendiri. Dan hari itu jugalah hari pertama aku berjaya terbitkan sebuah entry aku sendiri. Dari kata-kata aku sendiri. Nekad niat untuk berkongsi.

My Colorful Secrets. Genap setahun usia. Bermula dengan tidak tahu apa-apa. Kini aku sudah tahu juga sedikit sebanyak selok beloknya. Bermula dengan entry PERTAMA yang aku cipta, sekarang entry yang ini menjadi entry ke 97 aku sudah terbitkan. Err belum 100 rupanya. Err err entry pertama tu ayat bangang je aku rasa. Bermula dengan blog ini langsung tiada pembaca, sekarang sudah ada jugalah apa adanya. Followers tak ramai mana. Sekarang ada juga dalam 296 kesemuanya. Tapi aku tak kesah, 296 pun kira ada apa? Kalau nak harapkan followers 4 angka, apa sangatlah yang ada dalam blog aku ni? So, tak layak rasanya. Siket pun tak apa, janji ada. Lagipun aku bukan ada masa 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 30 hari sebulan dan 365 setahun untuk mengadap blog semata-mata. Banyak lagi kerja dan komitmen laen.

Sepanjang setahun ini, terima kaseh semua especially yang sudi berkawan. Tak lupa kepada yang sudi bertandang, yang sudi tambahkan diri mereka untuk jadi rakan blog ini, yang sudi masukkan blog ini ke dalam bloglist, yang sudi belek-belek apa yang ada dalam blog ni, yang sudi juga tinggalkan sepatah dua kata dalam mana-mana entry, yang sudi err err apa-apa sajalah. Especially kepada yang sudi membaca. Tak kesahlah satu entry ke, dua entry ke, tiga ke, empat ke, sepuluh ke, especially yang dah baca sekali lepas tu datang lagi, lagi dan lagi. Macam yang aku kata, apa sangatlah cerita aku dalam blog ni. Tapi kau orang yang baek-baek hati ni sudi juga untuk kasi support. Ohh, ya! Tak lupa kepada yang sudi juga bertanya Bila nak update? Mana entry baru? No matter atas sebab apa mereka bertanya, at least hendak juga mereka tanya.

Terima kaseh tak terhingga especially kepada mereka mereka ini


 Yang tak ada tu bukan aku lupa, next tyme ya? Tapi terima kaseh juga.
 
Blog ini maseh banyak kekurangannya. Entry cerita tentang ntahapapa. Tengoklah. Iklan pun tak ada. Apa tu kau orang panggil? Noob ya? Mohon tunjuk ajar daripada kamu kamu semua. So, sempena Anniversary blog ni yang ke Setahun, aku buka kotak komen untuk kau orang comment, complaint tentang apa-apa je. Err bukan biasanya macam tu jugak ke? Err so, komen je lah macam biasa. Yang dah baca nak diam-diam je pun tak apa. Apa tu kau orang panggil? Silent reader ya? Hmm sebenarnya aku nak cakap ni. Disamping terima kaseh, aku nak mintak maaf juga. Kalau sepanjang kita berkawan dalam alam maya ni ada yang terasa ke dengan komen/komplen aku. Atau yang termeluat dengan isi cerita aku. Sila tinggalkan komplen, usul, cadangan, kata-kata semangat jika ada, segala tunjuk ajar kalian di ruangan kotak komen di bawah ya?

Bye!


Love & Sincere,
 

65 comments:

  1. Replies
    1. dah setahun rupanya..selamat ulangtahun yg pertama utk blog ni..hehehe..ulangtahun blog aku akan disambut dalam tempoh 41 purnama lagi..:p

      Delete
    2. 2nd!

      Erks! 41 purnama? Camne kau kira ulangtahun dea tu? Haha!

      Delete
    3. 41 purnama lagi rupanya besday blog H. nak kata muda kot tu. lol.

      Delete
    4. Baca 1st post H baru paham Apple. Dea memang sengaja la tu taknak blog dea cepat tua. Ahaha!

      Delete
    5. errr..41 bulan lagi blog aku baru berusia setahun..hahaha

      Delete
    6. Mana boleh kira macam tu (d)

      Delete
  2. hepi besday blog colouful secrettt :P
    xde kek eh XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama2 yg tertulis kat atas tu kena r tong2 banje beli kek untuk blog aku. Bwahaha! :D

      Delete
    2. kek pon secret ah cmtu, blog ni pon name secret haha..

      Delete
    3. Owh. Secret Recipe ya Chuu? Okeyy, boleh. Thanks ya Chuu! :P

      Delete
    4. yang ulng tahun yang kena wat parti liyaa. hoho.. yg ada nama tu, liyaa jadikan vip masa parti tu. haha..

      Delete
    5. Owh, boleh gak Apple. Tp birthday blog ni dah lepas semalam. So, no party anymore. Tahun depan la baru leh wat party *Sebenarnya saje nak mengelak* :P

      Delete
  3. hepi besday blog..semoga panjang umur..ekeke..
    p/s : nama aku ade 2..tapi dua2 takde gambar..demm g+..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 r panjang umur blog aku ni. Selagi tuannya rajen. Ahaha! Tu r. Aku pun baru pasan masa print screen tadi. Dah macam kena banned je kau Pakcik! :P

      Delete
  4. nak kena nyanyi lagu besday ke ?/ hehe...

    keep blogging :) setahun dahh rupnya umur... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong nyanyikan lagu besday Missha. Hehe. Thanks Missha! Alaa baru setahun jagung je umur dea :P

      Delete
  5. selamat berusia setahun my colorful secrets,
    *nah cup cake, atas cupcake tu ada lilin,tiup tau,hehe-bayangkan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaseh atas sokongan. Cewahh! Woww, cupcake! Fuhh fuhh.. Okeyy, dah tiup dah lilin tuu :P

      Delete
  6. happy birthday blog ;) aku nye baru 12 followers.sob..sob.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tengok kau wat blog saje2 je untuk menulis. Bukan utk berkawan2 pun Liza kan? Err ke aku salah? Hehe.

      Delete
  7. oooo....sudah setahun, good..good
    semoga sentiasa bersemangat berblog ye
    :)
    cheers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. Err semangat buat masa sekarang ada lagi. Tapi tengoklah sampai bila :P

      Thanks! :D

      Delete
  8. lol. kat sini rasanya dapat melapangkan dada tengok kaler cerah kot liyaa. lol. dah setahun ke blog ni? tahniah2. nanti update lagi post yang lagi gempak. lol.
    p/s terima kasih sbb paham apa yg apple nak sampaikan dlm post guru bt tiningkang. habis dihentam teruk oleh pihak yang apple 'serang' tu. lol. amik yg positif drp negatif kot. nanti post ke 100, buat entri yang tak serupa entri liyaa k. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Aku paham je apa yg kau nak sampaikan. Tp taktau cane dorang leh paham dari negative side lak. Gila meroyan dorang. Haha! Tp kental gak kau Apple lawan balek. Kalau aku, taktau dah nak jawab camne :P

      Err, usul bernas! Thanks! Tp entry yg tak serupa entry aku tu camne? Susah gak aku nak wat tu. Ahaha! Aku try fikir dulu :D

      Delete
    2. yup. ramai2 menghentam. lol. nak menyombong skeeett.. kenalah kental, tulis satu post susah woo. lol.

      entry yg tak serupa entry ialah cam yang lain dr kebiasaan. cnthnya ialah.. mn ble gtau. lol. contoh, apa 100 kebaikan liyaa jumpa dalam seminggu sebelum postkan post ke -100.
      1. liyaa nmpk sorg budak bagi tmpt duduk kat nenek dlm bas.
      2. H buat rumah terbuka.
      3. Ym.Bundle beri percuma kamera mahal dia tu. lol.
      4. seorang budak beri gula2 kat adiknya.

      kecil tapi besar maknanya.skdr idea.

      p/s Sblm SPM, Apple bernazar sebulan tak marah, tak benci etc. dlm sebulan tu, mcm2 bnd bole wat sakit hati datang. Tp dpt gak bertahan dan result flying colors. lol. maxyra kata apple ske wat benda pelik. haha..

      Delete
    3. Owh. Aku ingat post dengan cara penulisan yg laen. Haha! Tapi fuhh! Banyak tu nak carik 100 kebaikan. Plus, bape panjang lak entry aku nanti nak list 100 kebaikan tu? Tp thanks eniwey! Tu pun sekadar idea kan? :P

      Kalau Apple yg biasa, selalunya kuat marah ke? Tp bagus r tu. Tetiba teringin nak tengok muka kau ngah marah. Haha!

      Delete
  9. happy first anny utk blog hang ^^. hihi

    ReplyDelete
  10. setahun sudah berlalu...kini genap setahun ♪♫♪♫♪


    selamat ulang tahun pertama blog My Colorful Secrets :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err lagu apa tu Aien? :P Thanks! Baru setahun jagung je ni :D

      Delete
    2. ntah lagu apa...bantai je. haha.



      setahun jagung ke setahun keledek ke tak kisah la...yg penting semoga maju jaya buat blog ni. hehe.

      Delete
    3. Erkkk! Setahun keledek? *Garu2 kepala* :P

      Tekiyu Aien! :D

      Delete
  11. selamat ulang tahunn :D hehehe
    semoga blog ni terus majuu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaseh Fiqa! Hehe. Nak maju ke mana? :P

      Delete
  12. selamat hari jadi na makcik.hari jadi belog kamu.

    nah.tiup lilin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh! Berapa kali nak kena tiup lilin ni? Dah2. Dah banyak dah air liur aku menyembur2 ni. Kahkah! Terima kaseh Pakcik Pazil! :D

      Delete
  13. KALI pertama menjengah di sini.
    kali pertama juga meninggalkan komen di sini .

    salam kenal .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaseh. Salam kenal juga. Muga lepas ni akan berkali kali :P

      Delete
  14. waaaah, dah setahun dua hari. tahniah. teruskan perjuangan berblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaseh! Berblog nak berjuang untuk apa? :P

      Delete
  15. ckp sal usia blog, sy lupa la plak dh brapa tahun blog sy tu.. setahun lebih kot.. hohoo.. anyway, slmat ulang tahun buat blog nih! :)) err, miszdishevelled tu mende? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa, saje2 je kira usia blog Emma. Ni pun kebetulan terperasan sbb de terbaca entry org laen yg usia setahun 22hb aritu, tetiba eh aku punya 23hb. Tu yg ingat :D

      miszdishevelled tu err err cuba teka! :P

      Delete
    2. hahaaa... nak tka cmne xd klu lgsg.. hahaa.. +_+

      Delete
    3. Klunya ada dalam kamus :P Alaa, takde pe pun Emma word tu. Err ni nickname drpd masa myspace dulu kut. Poyo je :P

      Delete
  16. tahniah setahun sudah =) ok r tu kan, aku pernah berblogging ngan follower 11 orang je pas setahun lebih.. so dalam setahun dapat hampir 300 follower aku rase hebat.. ape pun, teruskan berblogging ok? ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa bukan ke awal2 tu kau mmg tak reveal blog kau to public? Mana boleh samakan wey! 300 mana hebat, aku nak 3000 :P

      Okeyy, thanks! Aku akan teruskan berblogging kalau kau sudi terus membaca. Wahaha! :D

      Delete
  17. selamat ulang tahun blog ye Liyaa!!. lepak sini jap. stress dgn blog si apple.

    -detektif G-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err Detektif G ni Maxyra kan? Thanks ya! Lepak lama pun boleh. Stress pasal penyerang2 tu ke? Haha! :P

      Delete
  18. em! saya! hehe.. salam berkenalan.. btol. pasal perang tu. haih.. tak sangka jadi cm2. gila btol! tak bila nak habis pun xtau. bse saya sk bca2 korang ny komen2 kt blog epal tu. dgn info2 y dpt. ni len pulak. komen dr korng dah xd. n komen manusia menakutkan pulak dtg berbondong2. da xbest da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk dorang cam saje provoke jek. Maken dilayan maken over lak. So jalan sng cam Apple wat tu dah betul dah. Bagi jawapan terbaek utk sume, then close case. Kalau dorang nak sambung meroyan tu dorang nye pasal. If kita layan kita pun jadik gila cam dorang gak. Ahaha! Don't worry, entry2 len mmg kitorang yg akan komen :P

      Delete
  19. selamat ulang tahun yang ke setahun,sis..selamat meneruskan perjuangan berblogging ye kak..ekeke..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. Mari terus berjuang! :D

      Delete
  20. yeay selamat ulangtahun yang ke setahun. ahaha :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaseh. Apa yg suka sangat Dalila? Sape nye birthday blog ni? Kidding :P

      Delete
  21. aku tade kt atas tu.. sobs.. :( selamat ulang taun blog!.. haha.. aku pun buat blog taun lepas.. tp aktif taun ni.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trimas Mell! Aku aktif tak aktif jek r. Eh, sorry Mell sbb nama2 tu aku amek drpd top commentator je. Kalau nak ada, kena r rajen2 komen ya? *Psycho* :P

      Delete
    2. ok.. aku komen... komen... done! haha.. :p

      Delete
    3. Okeyy! Komen la lagi Mell. Kahkah! :P

      Delete
  22. sob sob sob... nama aku tade....
    sedih nya jadik pelajar nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa, sorry la Payeh! Nama tu aku just amek drpd top commentators je. Saje sbb taktau nak letak gambar apa. Bukan aku lupa kau pun. Aku ingat. Cuma masa tu nak cepat & ringkas. Hehe. Saaaaayang Payeh! :P

      Dont wory. Kau jarang muncul pun aku ingat. Jgn la sedih jadik pelajar weyh! Bagus apa pelajar, menambah ilmu. Hehe. In fact, aku kan pelajar jugak. Grrr :P

      Delete
  23. aku baru bacaaa :| Grrrr. Exam exam! Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grrrr. Aku nak delete la nama kau kat atas tu :P

      Delete

Shout Your Quotes